Let's grow together

Tijdens je traject krijg je voortdurend de kans om te groeien. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook persoonlijk. Jouw talent development is voor ons meer dan wat classroom learning. 

Wij staan voor 100 procent achter je persoonlijke groei, maar jij hebt de touwtjes in handen. Leergierigheid bepaalt voor een groot stuk je carrièrepad.

Hoe ziet jouw talent development eruit?

Experience

Ervaring is key. Het helpt je jouw skills en kennis uit te breiden, geeft je meer ruimte voor verantwoordelijkheid en zorgt er ook voor dat je meer voldoening uit je job haalt. De ervaring die je als Young Graduate verzamelt, is een opportuniteit om mee te groeien met jezelf en met de industrie. Practice makes perfect.

Exposure

Je staat er niet alleen voor. Elke Young Graduate krijgt een mentor toegewezen die je begeleidt in je personal growth. We stimuleren een open feedback cultuur die je zowel helpt terugblikken op het verleden als groeien naar de toekomst toe. We moedigen je aan om je networking en community skills aan te scherpen door contacten te leggen binnen het bedrijf, maar ook binnen de industrie.

Education

Aan de hand van een ontwikkelingsplan op maat bekijken we samen welke opleidingen je nodig hebt op welk moment. Functioneel, (inter)persoonlijk of opleidingen gericht op het verbinden met de organisatie. Dat zijn niet alleen groepsopleidingen, maar ook on the job learning, feedbackmomenten, coaching, e-learning … 
We hebben een heel open cultuur. Je mag bij ons zeggen wat er op je lever ligt, er wordt daar niet op afgerekend. Integendeel, we maken gebruik van die openheid. Onze CEO zit ‘s middags met ons aan tafel, waardoor we het informele karakter van onze organisatie benadrukken.
- Katrijn Clement, HR director
Hier in Wielsbeke is er geen uitgestippeld one size fits all opleidingstraject. Daar geloven we niet in. Elke young graduate krijgt een pakket op basis van de eigen noden en verwachtingen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de Young Graduate een netwerk opbouwt en de eerste weken heel wat mensen spreekt die relevant zijn voor de functie.
- Justine Matton, talent acquisition specialist
Ook zin om je talent te laten groeien?

Klik dan snel door naar pijler 5 en ontdek de sfeer op de werkvloer.