Do you have the UNILIN DNA?

Bij UNILIN hebben we allemaal één iets gemeen: we zijn doordrongen van het UNILIN DNA. Kan jij de vier waarden hieronder allemaal afvinken? Dan zal je je zeker thuisvoelen op onze werkvloer. 

Dit is het UNILIN DNA

Dmytro, sales
We give our opinion and share our thoughts and ideas. No matter how big or small an idea is, at the end of that road, it makes the difference.
- Dmytro, sales

Passion

Wij delen allemaal dezelfde passie voor ons werk en voor ons bedrijf. We zijn gepassioneerd om voor onze klanten de mooiste producten te ontwerpen, de beste producten te maken en de beste service aan te bieden.

We halen onze energie uit innovatie, het installeren en onderhouden van nieuwe technologie en het voortdurend optimaliseren van processen en van het beleid. We stellen de status-quo in vraag en doen meer met minder.
Laurent, R&D
We take ownership. We are not afraid to take initiative, even if it is beyond our description.
- Laurent, R&D

Entrepreneurship

Werkethiek en ondernemingszin zit in onze genen: alles kan, als je maar slim en hard werkt en op een doordachte manier investeert in mensen en in technologie. Bij UNILIN werken, is als werken voor je eigen bedrijf. Samen vormen we een team van ondernemers, gedreven door de wil om succesvol te zijn. Samenwerken is ons credo. Iedereen denkt met iedereen mee.

Door onze holistische visie op de business zien we het effect van onze acties doorheen de hele organisatie. We behouden onze verantwoordelijkheden bij het delegeren en stimuleren initiatief en debat met respect voor ieders inbreng. We nemen weloverwogen risico's en passen ons aan aan veranderende omstandigheden. Bij het nemen van beslissingen ligt de prioriteit op de lange termijn en anticiperen we op de toekomst.
Dieter, operations
We question everything and don’t take no for an answer.
- Dieter, operations

Excellence

Van elke uitdaging kunnen we een succes maken. Met hart en ziel streven we naar perfectie. We promoten 'best practices'. Daarom stellen we onszelf voortdurend in vraag, denken we na over waarom processen bestaan en bespreken we alternatieven.

Ons ultieme doel: uitmuntend zijn in alles wat we doen. We willen de beste organisatie hebben en de primus zijn in elke markt waarin we actief zijn. Snelheid van uitvoering, agressieve kostencontrole en discipline zijn van fundamenteel belang.
Sylvie, customer service
When a mistake is made, we don’t search for the guilty party, but look for a solution together.
- Sylvie, customer service

Respect

Respect start met zorg: we willen een zero-harm bedrijf zijn waar een positieve cultuur heerst, iedereen zorg draagt voor elkaar en veiligheid ingebouwd zit in onze activiteiten. We zijn ons tevens bewust van het effect dat we hebben op het milieu en de samenleving en zoeken steeds naar de perfecte balans tussen economische, sociale en ecologische overwegingen.

We respecteren al onze stakeholders (medewerkers, klanten, leveranciers,…), rekening houdend met de waarden en overtuigingen van verschillende culturen.
Herken je jezelf hierin?

Dan ben je klaar om de volgende stap in de Young Graduate Journey te ontdekken.