Stage, duaal leren en studierelevante bijbaan als opstap naar een job

De tijd dat stagiairs vooral koffie zetten, ligt al lang achter ons. Tegenwoordig draaien ze mee als volwaardige medewerkers. Meer zelfs, bedrijven kunnen zelf ook wat opsteken van hun pas opgedane kennis en inzichten. Stage biedt dus zowel leerkansen voor de stagiair als voor het bedrijf dat hen ontvangt. 
- Anneleen De Leyn
Functie

Van stagiair tot technisch assistent

Van stagiair tot technisch assistent

Bert Witdouck liep een half jaar stage bij UNILIN tijdens zijn bacheloropleiding Elektromechanica. Hij werkte er een vernieuwend systeem uit voor het plaatsen van dekplaten. In de zomer deed hij er zijn vakantiejob: “Ik deed vooral elektrisch werk. Ik twijfelde om verder te studeren voor een master. Maar al gauw besefte ik dat ik een job op de werkvloer verkoos boven een bureaujob en stelde mij kandidaat.” In september kreeg Bert een vast contract als Technieker in het Algemeen onderhoud. “Dat gaat van kabels trekken en aansluiten tot het onderhouden en controleren van machines en elektrische installaties. Sinds kort sta ik de Ploegleider van het Algemeen onderhoud elektriciens bij als Technisch Assistent.”


School vs. werkvloer

Bert ziet stage zeker als een opstap naar werk. “Op school krijg je een goede theoretische basis en een beetje praktijk. Op de werkvloer merk je al gauw dat het in de praktijk vaak complexer is: je moet plots onderdelen bestellen, en je moet rekening houden met de specifieke omstandigheden. Dat is heel leerrijk. Ik werd bij UNILIN goed begeleid. M’n stagebegeleider gaf mij carte blanche en hielp waar nodig. Dat zijn mooie leerkansen.”


Persoonlijke groei

Berts stageperiode bleek ook een sprong vooruit op persoonlijk vlak. “UNILIN is een heel open bedrijf. Er is tijd en ruimte om dieper op iets in te gaan.. Vroeger was ik eerder stil, intussen ben ik meer opengebloeid. Ik ben blij dat ik hier terecht gekomen ben, ik voel me hier uitstekend.”