Florence ,Yentl en Marijn van UNILIN bevestigen: “Je carrière start tijdens je studies”

Zoek je een vakantiejob, stageplaats, …? Denk goed na vooraleer je beslist. Je keuze kan immers meer bepalen dan je vermoedt…  Yentl, Marijn en Florence werken nu full time bij Unilin. 
- Anneleen De Leyn
[:swvar:text:78:]

Het verhaal van Florence

Florence Vandermeulen (23) startte in 2016 als jobstudente bij UNILIN, producent van onder andere het gekende Quick-Step laminaat. Na het afronden van haar studies in juni dit jaar, is ze er ook gebleven. 

Een studierelevante vakantiejob

“Ik hoorde over de vakantiejob via een vriendin toen ik net mijn eerste jaar Business Management achter de rug had. Vooraleer ik startte, was er een sollicitatiegesprek, voor mij meteen een heel interessante en nieuwe ervaring. Ik kwam terecht op de afdeling Internal Sales en was verantwoordelijk voor klachtenbehandeling, transport en order entry. Dat kan wat overweldigend aanvoelen, maar ik werd super begeleid en ondersteund.”

“Tijdens de vakantiejob zelf viel het me op dat ik echt al verantwoordelijkheid kreeg en impact had. Het was een unieke kans om te proeven van het professionele leven en de sfeer in een bedrijf op te snuiven. Je ontdekt waar je interesses net wel of niet liggen en bouwt ondertussen ervaring op.”

Van vakantiejob tot eerste job

Toen ik deze zomer afstudeerde (na mijn bachelor volgde ik nog een schakelprogramma Communicatiewetenschappen) werd me gevraagd om bij UNILIN te blijven. Ik krijg de mogelijkheid om in verschillende jobs te werken. Hierdoor kan ik echt ontdekken wat me het beste ligt en welke richting ik finaal uit wil. Een kans die ik nooit gekregen zou hebben zonder mijn vakantiejobs.”

Het verhaal van Yentl

Yentl Danis (21) werkt bij UNILIN als Marketing Analyst. 

Een stage op de Sales-afdeling

“In mijn tweede jaar Bachelor Marketing ging ik op zoek naar een stageplaats. Al snel kwam ik bij Unilin terecht.  De eerste week ging ik al mee naar Duitsland en Nederland, in de tweede week mocht ik zelfstandig een marktonderzoek uitvoeren. Ik heb kunnen proeven van het bedrijfsleven, maar ook van het Sales verhaal binnen een grote onderneming.”

Van stage tot vakantiejob

De unieke, boeiende stage wekte mijn interesse voor een vakantiejob. Ik had aangegeven dat ik op zoek was naar variatie en uitdaging en dat kreeg ik. Zo maakte ik voor het eerst kennis met SAP. Wat me opviel, is dat ik meteen veel verantwoordelijkheid had, maar dat iedereen me hielp en begeleidde.”

Verder studeren of… bij UNILIN aan de slag?

“Na het afronden van mijn Bachelor opleiding was ik van plan verder te studeren. Door mijn stage stond UNILIN immers bovenaan mijn lijstje van topwerkgevers. Net op dat moment bleek er een vacature te zijn waarvoor UNILIN in mij de ideale kandidaat zag! De job van Marketing Analyst werd me voorgesteld en ik was zo overtuigd dat ik besliste om er voor te gaan en de kans te grijpen. Voor een andere job of een ander bedrijf zou ik die beslissing nooit genomen hebben. Ik wist uit mijn  ervaring: hier ben ik zeker dat ik de mogelijkheid krijg om me te ontplooien in een groot bedrijf met naam.”

Het verhaal van Marijn

Marijn Seynaeve (23) werk als Research Engineer bij UNILIN. Na zijn middelbare studies koos hij voor een Master Chemie aan de KULeuven.

Unieke kans voor een ingenieur in opleiding

“Tijdens mijn master koos ik voor een bedrijfsstage bij UNILIN. Werken in een bedrijf was voor mij enorm leerrijk en ik voelde dat ik niet alleen zelf bijleerde maar ook echt een bijdrage kon leveren aan UNILIN.”

“Al meteen na mijn vakantiejob werd me meegegeven dat, indien ik interesse had, er zeker opportuniteiten waren voor mij bij UNILIN na mijn studies. Tijdens mijn tweede masterjaar ben ik beginnen nadenken: wat past het beste bij mij en waar kan ik het meest uit leren? Ik ontdekte dat werken in een bedrijf mij eigenlijk veel beter lag dan werken aan mijn thesis. Het proeven van het leven bij UNILIN heeft me ervoor doen kiezen om uiteindelijk niet verder te studeren en in augustus dit jaar ben ik finaal gegaan voor een job bij UNILIN.”

Het belang van een studierelevantie vakantiejob

“Mijn tips voor studenten? Kies een relevante vakantiejob. Zo kan je al een connectie opbouwen met een bedrijf en kan je proeven van verschillende functies en bedrijfsomgevingen. Tijdens je vakantiejob of stage leer je om verantwoordelijkheid te nemen, autonoom te werken, en je soft skills te ontwikkelen.”

Hebben Florence & Marijn jou kunnen overtuigen om bij UNILIN aan de slag te gaan en ben je momenteel op zoek naar een stage, studentenjob of een eerste job? Neem dan snel een kijkje naar de vacatures en ga ervoor!