Afgestudeerd en goesting om te ondernemen? Betreed de UNILIN-Arena!

Bij ondernemen denk je misschien meteen aan ‘zelf je bedrijf oprichten’ of aan een ‘zelfstandig beroep’. Maar er zijn meer mogelijkheden. Ondernemen kan ook binnen een bedrijf. Je eigen idee volledig zelf uittekenen en op poten zetten maar dan wel met de hulp en steun van je werkgever. Als het ware een eigen bedrijfje beginnen, maar dan wel binnen een bedrijf.
- Anneleen De Leyn
[:swvar:text:78:]
UNILIN bedacht het concept van The Arena. The Arena stimuleert elke medewerker om met ideeën te komen en zelf mee te bouwen aan de toekomst van het bedrijf. Iedereen, ongeacht de functie of afdeling, wordt opgeroepen om een idee in te dienen. Dit wordt door een jury beoordeeld. Wat het extra uniek maakt, is dat het team met het winnende idee nadien de tijd en het budget krijgt om binnen UNILIN een eigen bedrijf te starten en hun idee ook werkelijk te realiseren.

Hoe werkt het concreet?

Stap 1: Inspiratie, insturen van idee & voorselectie

Inspiratiesessies, speedstorming en webinars zorgen dat iedereen de nodige inspiratie krijgt om aan een idee te werken. Zij die willen, dienen één A4 in met een welomschreven idee. De beste 20 ideeën worden weerhouden.

Stap 2: Verfijnen van idee en presentatie voor jury in The Arena Halve Finale

De overblijvers worden intensief begeleid en gecoacht om hun idee kort en krachtig te presenteren voor een jury en een publiek tijdens de Arena Halve Finale.

Stap 3: Uitwerken van business case ter voorbereiding van The Arena Finale

Er blijven een 5-tal ideeën over. Tijdens een tweedaagse bootcamp worden de finalisten uitgedaagd om hun business case nog sterker te maken. Ze worden ook getraind in hun presentatievaardigheden. Want tijdens The Arena Finale moeten ze hun business case verdedigen met een overtuigende presentatie. De persoon of het team dat The Arena wint, krijgt de tijd en de financiële middelen om het project uit te werken.
De vorige edities van The Arena kenden veel succes. Zo groeide uit de eerste editie het idee van ReadyFit, de op maat gemaakte vloer. Gedaan met zelf je Quick-Step vloer zagen. Voortaan wordt je vloer op maat gezaagd geleverd! Maar het innovatietraject leidt niet alleen tot nieuwe business. Het zorgt er ook voor dat mensen groeien en zichzelf echt verrassen. The Arena is een ware speeltuin voor ondernemende enthousiastelingen. Dankzij The Arena creëer je een echte innovatiecultuur en laat je entrepreneurship echt tot uiting komen. En daar komen fantastische dingen uit!