Neem zelf de touwtjes van je carrière in handen!

-

De Young Graduate Journey bij Unilin is een uniek traject voor pas afgestudeerden. Bijzonder is dat je zelf de touwtjes in handen neemt, van bij het eerste gesprek tijdens het sollicitatieproces tot verder in de loop van je carrière.

Reinhard Van Essche

Reinhard Van Essche begon zijn traject op 1 september als Sales Trainee, na een opleiding KMO Management aan Artevelde en een Master Innovation & Entrepreneurship aan AMS. “Het is allemaal nieuw, spannend en ja, ook overweldigend. Mijn journey bij Unilin tot nu toe is echt uniek: ik krijg de vrijheid en de kans om mezelf te ontwikkelen. Dat gaat ver, je hebt heel veel in eigen handen, maar wordt wel op elk moment ondersteund door je manager en collega’s. Je krijgt ook veel opleiding. Dat lijkt logisch, maar ze zien dat hier heel breed over je eigen functie ofafdeling heen. De power BI opleiding die voor elke young graduate wordt georganiseerd, is hier een perfect voorbeeld van. Er gaat ook veel aandacht naar elkaar, het bedrijf en het Unilin-DNA leren kennen. Ik heb het gevoel dat hier naar mij geluisterd wordt. Dat was al zo tijdens het sollicitatieproces. Er werd gekeken naar wat het beste bij mij past, naar wat ik wou. Het was niet zomaar een vacature invullen, neen, de functie werd aan mij aangepast. De persoon en zijn talenten en wensen komen op de eerste plaats. Je eigen weg uitstippelen kan enkel als je ”ownership” neemt over je eigen journey en daar krijg je binnen Unilin alle kansen toe.”

Jeroen Debar

Jeroen Debar werkt als Financial Analyst. Na zijn studies Handelswetenschappen aan de UGent startte hij op 2 september in het Finance team. “Ik heb gekozen voor de klik met het bedrijf. Ik voelde dat ik hier zou passen. Jobinhoud is belangrijk, maar als je voelt dat je collega’s een zelfde mindset hebben en dat je een goeie klik hebt, dan is dat een grote troef. Er wordt veel belang gehecht aan mensen ontmoeten doorheen het bedrijf. En dat maakt dat je snel makkelijk met iedereen communiceert. Zo was er de Power BI opleiding voor alle Young Graduates. Uniek toch. Dat is echt typisch voor Unilin. Ongeacht je functie vinden ze het belangrijk dat je het meeste kan halen uit data en je ontmoet zo andere jonge collega’s over de afdelingen heen. Je vliegt er meteen in, leert constant bij, wordt overal bij betrokken en bent onmiddellijk deel van het team. Voor ware entrepreneurs is er geen betere plek!”

Julie De Brabandere

Julie De Brabandere is Marketing Analyst en heeft een diploma Handelsingenieur. “Ik ben gestart op 1 september en heb de hele maand opleiding gekregen. Ideaal om iedereen te leren kennen en gelukkig kon dat face-to-face tussen de 2 lockdowns door. Wat mij hier van het begin opviel, is de persoonlijke aanpak. Je wordt gescreend op persoonlijkheid, op wie je bent en wat je wil. Unilin was zo overtuigd van mij als persoon, dat er een job voor mij gecreëerd werd. Dat heb ik nergens anders meegemaakt! Pas op, het gaat hier vooruit en je moet je goed voelen in een omgeving die snel verandert en schakelt, maar je collega’s en het management zijn er altijd. Het is ook fijn om andere Young Graduates te leren kennen: tijdens opleidingen, maar onlangs ook bij een Teams meet & greet speciaal voor Young Graduates. We hopen binnenkort met de Young Graduates meer activiteiten en events te kunnen organiseren!”

Audrey Depoorter

Ook Audrey Depoorter is één van de Young Graduates bij Unilin. Ze is Supply Chain Engineer en van opleiding Burgerlijk Ingenieur. “Ik ben gestart eind september. Net zoals bij de andere Young Graduates heeft Unilin samen met mij gezocht naar wat het beste bij mij past. En mocht ik binnen een jaar van koers willen veranderen, dan is dat evenmin een probleem. Dat is voor mij echt uniek. Van dag één kreeg ik hier verantwoordelijkheid, de kans om mee te werken aan grote projecten en veel mensen te ontmoeten. Ja, het gaat hier vooruit, dat is waar! Maar ik vind hier de perfecte mix tussen zelfstandig zijn en steun van mijn leidinggevende. Ik heb van bij de start veel mensen ontmoet tijdens één op één gesprekken met verschillende managers bijvoorbeeld. Ik heb producttrainingen gekregen, het productieproces leren kennen, … De focus ligt hier op alle vlakken op ruimer kijken dan je eigen afdeling. En dat is een pluspunt voor elke jonge starter!”

Power BI training uitgelicht.

De Power BI opleiding voor Young Graduates is nieuw. Valérie Schepens is Analytics Consultant binnen het IT-Team. Het is voor het eerst dat de Power BI training aan het Young Graduate traject gekoppeld wordt.

 

“De training leert hoe je kan connecteren met data, hoe visuals te maken, een rapport kan delen, enzovoort. De Young Graduates kregen ook een opdracht waar ze 2 en een halve week aan mochten werken. Ze konden elkaar helpen via teams, maar konden ook terecht bij het IT-team. Op het einde mochten ze voorstellen wat ze gedaan hadden. We vonden het belangrijk om niet enkel te focussen op het eindresultaat maar ook op de weg er naar toe. Het doel is niet alleen om te leren werken met Power BI, maar ook om de omgeving beter te leren kennen aan de hand van data, waar kan ik wat terug vinden, wie is er voor wat verantwoordelijk, …”